Новини

Одеська ОВА посилює контроль за експортом зерна

У портах Одеси завантаження суден відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Окрім цього усі митні декларації мають бути зареєстровані до навантаження експортного товару. У такий спосіб область посилює дисципліну, облік та звітність у сфері зовнішньоекономічної діяльності в умовах правового режиму воєнного стану.

Також по темі: Транссервіс 2008 буде скаржитися в ДБР на дії БЕБ

Новий механізм контролю за експортною продукцією відпрацьований впродовж місяця Одеською митницею, Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області.
І вже є перші результати таких перевірок. За словами очільника області 30-40% суб’єктів ринку експортного зерна працюють в тіні.

Аналіз походження зерна від перших 32 опрацьованих, в рамках наказу, експортерів показують, що 21 компанія – працює сумлінно зі сплатою всіх податків, а до 11 підприємств з’явилися питання щодо походження зерна. Здебільшого ці підприємства не з Одеської області.

Все про агробізнес в соцмережах Facebook та Telegram

 

%d блогерам подобається це: